Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Детска литература PDF Печати Е-пошта

Книжната библиотечна граѓа со која располага овој оддел е наменета за деца до 14 годишна возраст. Одделот за детска литература располага со книжен фонд од 19.327 публикаци но библиотеката   постојано се стреми кон зголемување на детскиот книжен фонд, како од домашни така и од странски автори . Одделот е од отворен тип и децата имаат можност книгата да ја користат надвор од библиотеката.

 

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Да сакаш и да бидеш сакан значи да го чувствуваш сонцето и од двете страни.“